Ο καιρός για ένα έτος με την πρακτική μέθοδο πρόβλεψης
Γενικά τα στοιχεία δείχνουν ότι θα είναι μια χρονιά κατά την οποία θα πέσει πολύ νερό. Μια καλή χρονιά για την φύση... Πάμε να τα δούμε αναλυτικά...
 
 
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
Με αστάθεια, άνοδο της θερμοκρασίας και γρήγορη βελτίωση θα συνεχιστεί ο μήνας μέχρι περίπου στις 25-26. Από τις 27 θα έχουμε μια νέα περίοδο με αξιόλογες βροχές και καταιγίδες αλλά και πτώση της θερμοκρασίας.
 
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ
Μέχρι τις 5-6 του μήνα θα συνεχιστούν οι ίδιες καιρικές συνθήκες με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας. Ακολουθεί ένα διάστημα με εναλλαγές του καιρού για να τελειώσει ο μήνας με νέα απότομη πτώση της θερμοκρασίας και χειμερινή διάθεση.
 
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ
Συνεχίζεται μέχρι στις 2-3 του μήνα η χειμερινή διάθεση του καιρού, και αρχίζει μετά μια μεγάλη περίοδος καλοκαιρίας μέχρι στις 22 του μήνα όπου θα έχουμε απότομη αλλαγή του καιρού με μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας και τα χιόνια να κάνουν την εμφάνιση τους στα ορεινά και όχι μόνο.. ως το τέλος του μήνα.
 
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ
Το πρώτο δεκαήμερο του μήνα κυλάει χωρίς κάτι το αξιόλογο. Κακοκαιρία αναμένεται γύρω στις 20 με κορύφωση στις 22-23 όπου θα έχουμε χιόνια ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα. Ακολουθεί μια σχετική βελτίωση αλλά από τις 30-31 του μήνα θα έχουμε νέα πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια και σε ημιορεινές περιοχές.
 
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ
Ξεκινάει ο μήνας με τον ίδιο χειμωνιάτικο καιρό και συνεχίζεται με διάφορες εναλλαγές χωρίς κάτι το αξιόλογο. Από τις 23 και μετά αναμένεται μια μεγάλη κακοκαιρία με ιδιαίτερη σφοδρότητα και τα χιόνια να φτάνουν μέχρι τις πεδινές περιοχές, έχοντας μάλιστα μεγάλη διάρκεια και ένταση.
 
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ
Ξεκινάει με ύφεση των φαινομένων. Από τις 21 του μήνα όμως και μετά θα έχουμε σφοδρές χιονοπτώσεις μέχρι τα παραθαλάσσια μέρη και πολύ μεγάλη παγωνιά.
 
ΜΑΡΤΙΟΣ
Ξεκινάει με πολύ κρύο και παγερούς βοριάδες. Μικρή βελτίωση του καιρού θα έχουμε από τις 5 ως τις 10. Από τις 11 και μετά θα έχουμε χιονοπτώσεις και βροχές και θα επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο ο καιρός στις 28-30 με χιόνια ακόμη και στα πεδινά.
 
ΑΠΡΙΛΙΟΣ
Θα είναι ένας πολύ βροχερός μήνας με κρύο συνεχής εναλλαγές του καιρού με πολλές βροχές, έντονες καταιγίδες και χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες ακόμη και κάποια χιόνια στα ορεινά.
 
ΜΑΙΟΣ
Ξεκινάει με απότομη βελτίωση του καιρού και μεγάλη άνοδο της θερμοκρασίας. Στο δεύτερο μάλιστα δεκαήμερο η θερμοκρασία να βρίσκεται πολύ πιο πάνω από την κανονική για την εποχή. Επίσης τις τελευταίες μέρες του μήνα θα έχουμε και ενίσχυση των ανέμων.
 
ΙΟΥΝΙΟΣ
Καλοκαιρία με ενισχυμένο μελτέμι και τον πρώτο καύσωνα να κάνει την εμφάνισή του στις 8-13 του μήνα. Με ζέστη τελειώνει ο μήνας.
 
ΙΟΥΛΙΟΣ
Ζεστός χωρίς αξιόλογα φαινόμενα θα κυλήσει αυτός ο μήνας.
 
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
Το πρώτο δεκαήμερο θα κυλήσει με ζέστη. Μετά θα έχουμε άστατο καιρό με μπόρες ως τις 17 και οι υπόλοιπες μέρες θα είναι δροσερές με ενισχυμένους ανέμους.
 
 
Συμπεράσματα:
Για  την βόρειο Ελλάδα φαίνονται περισσότερες χιονοπτώσεις ενώ για την νότια περισσότερες βροχοπτώσεις.