ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
loading...

Οι θετικές και οι αρνητικές πλευρές των διαδικτυακών ημερολογίων (blog)..

Tο διαδικτυακό ημερολόγιο είναι ένα προσωπικό web site...Στις μέρες μας ο οποιοσδήποτε μπορεί να δημιουργήσει ένα και μέσα απο εκεί έχει τη δυνατότητα να εκφράσει τη γνώμη του σε πολλα θέματα,να επικοινώνησει με κόσμο που δε γνωρίζει αλλα και να ενημερώσει καθώς και να ενημερωθεί.Όμως μήπως πρέπει να αναρωτηθούμε αν όλη αυτή η διαδικτυακή έξαρση εγκυμονεί κινδύνους που μας αφήνουν αδιάφορους?

Αρχικά αυτή η καινούρια μέθοδος έκφρασης έχει αρκετά θετικά.Πρώτο απ'όλα είναι το γεγονός οτι μας επιτρέπει ελευθερία έκφρασης σε οποιοδήποτε θέμα παρ'όλο που δεν είμαστε δημοσιογράφοι η συγγραφείς..Επιπροσθέτως μπορούμε να μοιραστούμε την κάθε μας άποψη με μία αρκετά μεγάλη μερίδα ανθρώπων.

Εν συνεχεία είναι ένας χώρος επικοινωνίας διότι οι αναγνώστες μπορούν να κάνουν σχόλια σε ότι θέλουν η ακόμα να προσθέσουν και κείμενα.Το blog είναι ακόμα χώρος συζήτησης δημιουργώντας δεσμούς ανάμεσα σε ανθρώπους που μοιράζονται κοινές ιδέες/απόψεις/αντιλήψεις/ενδιαφέροντα.

'Οσον αφορά τους κινδύνους οφείλουμε να πούμε ότι τα blog είναι προσβάσιμα στο ευρύ κοινό.Πράγμα που σημαίνει οτι μπορεί πολύ εύκολα ένα παιδί να μπεί σε κάποιο ακατάλληλο για ανηλίκους blog χωρίς οι γονείς να έχουν ιδέα για το γίνεται.

Ένας ακόμα αρνητικός παράγοντας των blog είναι το γεγονός οτι ύπάρχει η δυνατότητα να εκφραστούν φασιστικά η ρατσιστικά σχόλια.Κανένας δε μπορεί να ελέγξει ένα blog και εδώ θεωρώ οτι πρέπει να αναρωτηθούμε μήπως η ελευθερία έκφρασης πρέπει να έχει κάποια όρια για να μη φτάνουμε στην ασυδοσία.

Εν κατακλείδι τα blog παρουσιάζουν αρκετά θετικά στοιχεία όμως πρέπει να γνωρίζουμε τα όρια,καθώς εξαπλώνονται όλο και πιο πολύ και γίνονται ο προνομιούχος χώρος των νέων...

Βιβή Τ.

0 Σχολίασε το Άρθρο...:

Δημοσίευση σχολίου

 
ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ